מה לרפואה הסינית וללידה
- shiribd
- 17 באוג׳ 2024
- זמן קריאה 2 דקות

הרפואה הסינית לא מזרזת לידה!!!
לידה תתחיל אך ורק אם הגיע הזמן של התינוק לצאת וכל התנאים הבשילו.
אז מה הרפואה הסינית כן עושה ?
אנחנו ברפואה הסינית מבינות שאישה יודעת ללדת, הגוף שלנו מכוון ומתוכנן לרגע הכל כך מורכב הזה. שרשרת הורמונלית מסועפת וארוכה בזכותה אמורים להתקיים התנאים ליציאת התינוק מהרחם (צירים, התרככות, מחיקה ופתיחה של צוואר הרחם, פקיעת קרומים, לא בהכרח בסדר הזה).
כל אישה תעבור חויית לידה שונה בהתאם למצבה הרגשי והפיזי, אבל לכולן נדרשים " תנאי סף" והם :
1.תחושת בטחון
2.אינטימיות ופרטיות (בגדול התנאים הנדרשים ליצירת התינוק הם גם התנאים הנדרשים ליציאתו)
3.שלווה ורוגע
כשאישה מגיעה לחדר לידה בבית חולים בחיפוש אחת תחושת הבטחון (צוות רפואי שיפקח על התהליך ויתן מענה בשעת מצוקה) היא לעיתים מוותרת ,בעל כורחה, על שני התנאים הנוספים (אינטימיות ושלווה) .
חדר לידה הוא מקום זר יחסית, ובו צוות רפואי בו אנחנו פוגשות לראשונה. לעיתים הם יבחינו שמשהו בלידה לא מתנהל כשורה, ואז גם "נפגוש" לראשונה מושגים מלחיצים כמו "האטות בדופק של העובר" (דבר שקורה לעיתים תכופות). תוסיפו לזה צוות רפואי שבודק/ת פתיחה ומסתכל/ת לתוך האיבר הכי אינטימי שלנו, צינורות שלעיתים נתחבר אליהם כדי לקבל "פיטוצין", "אפידורל" ונוזלים מה ש"יכבול" אותנו למיטה ויהפוך כל תנועה למסורבלת, ויש לנו מתכון מושלם ללחץ (לעיתים הלחץ לא יורגש כי הוא יהיה משני להתרגשות ולשמחה שמגיעים גם הם עם הלידה) תהיה המיילדת מרגיעה ואמפטית ככל שתהיה, אנחנו נעלה את רמת הדריכות ומוחנו ישלח הוראה לבלוטת האדרנל להפריש אדרנלין, שזה הורמון שמופרש אצלנו ברגעי לחץ. אדרנלין הוא הורמון מתחרה באוקסיטוצין ("הורמון האהבה") הורמון שבין היתר גם אחראי על צירי הלידה (אם קרה לכן או שמעתן על מישהי שהתחילו לה בבית צירים וכשהיא הגיעה לחדר לידה הם פסקו- כנראה שזאת הסיבה)
אגב מדובר במנגנון הישרדותי מאוד בריא של כל היונקות בטבע, שנועד להגן על האם ועל הרך הנולד מסכנה ברגעי הלידה (ריח הפרשות הלידה הדם, מי השפיר... עלול למשוך טורפים), כל עוד היולדת חשופה ל"סכנה" הלידה לא תתרחש. המוח הקדום שלנו לא יודע לעשות הפרדה בין אריה לחדר לידה אז הוא יפריש אדרנלין בשני המצבים.
הטיפול ברפואה סינית בחדרי לידה ,באסותא אשדוד למשל, כולל טיפול במגע (שיאצו/טווינה/עיסוי/מגע) ודיקור סיני. הטיפול מוריד רמות אדרנלין בדם (מאוד מרגיע) ולמעשה מייצר תנאים טובים ללידה (ONCE ניטרלנו את האדרנלין, אין משהו שמפריע להפרשת אוקסיטוצין והיולדת יכולה להתחיל או להמשיך בלידה רגועה ושקטה).
כמו כן הטיפול יכול לעזור גם במצבים בהם היולדת קיבלה אפידורל והיא למעשה "מוותרת" על התנועה, במידה מסויימת, כי עם אפידורל היא מחוייבת לשכב במיטה. טיפול השיאצו כולל לחיצות רכות ונעימות בצוואר, גב, אגן רגליים וידיים וניעות קלות, הדיקור כולל החדרה של מחטים מאוד דקות לנקודות שונות ברחבי הגוף, ובכך הוא משפר סירקולציה של דם ונוזלים בגוף היולדת, מסייע להוביל דם אל השרירים, הגידים והרצועות באגן ולתרום להארכה וגמישות שלהם ובכך מסייעים לתינוק להתברג ולעבור בצורה האופטימלית באגן.
מתי מומלץ להתחיל טיפולים ?
אני ממליצה להגיע אליי ,לקליניקה בקיבוץ לטיפול, אחת לשבוע, כארבעה/חמישה שבועות לפני התאריך המשוער . כמובן שאפשר גם לפני.
טיפולים לפני מועד הלידה נועדו להכין את הגוף ללידה ולוודא שכשיגיע הרגע, היולדת תהיה רגועה שלווה נינוחה ובגופה תהיה זרימת דם טובה בכדי שהתחיל יתרחש בצורה הרמונית וזורמת (כמו הופעה של תזמורת ותיקה ומיומנת)
אם יש שאלות נוספות מזמינה אותך ליצור קשר 0522294452 שירי
ומאחלת לך לידה חלקה וזורמת.
Comments